Zaden en benodigdheden

jonge tabak plantjes worden verspeent naar individueel potje in voorbereiding van het planten naar de volle grond.

Verspenen van gezaaide tabak, zelf thuis te doen.

Er zijn voor dit seizoen wederom verse zaden beschikbaar van mijn bekende hoge kwaliteit! Met veel aandacht, kunde en liefde selecteer ik de beste en mooiste planten om zaad van te trekken. Het gecontroleerde drogen, zuiveren en gekoeld opslaan van de zaadjes maakt Personaltobacco de beste en meest vertrouwde voor tabakszaad! Laat je niet verleiden door goedkope ‘marktplaats’ handelaren, neem kwaliteit die zich ruim terug verdiend.

Ik raad iedereen aan minimaal 4 à 5 soorten te nemen om later zelf een blend/mix te kunnen maken naar eigen verhouding en smaak. Een bepaald merk sigaret of bv zware shag komt niet zomaar van 1 plant af, een gekocht merk bestaat uit tientallen soorten tabak met daar bovenop de (ongewenste) sauzing.

Speciaal als basis voor zware shag liefhebbers is er een mooie volle donkere Kentucky Burley, deze oogst je en hang je boven een rokerig hardhout smeulend vuurtje te curen van b.v. eik, kers, walnoot, els, esdoorn,  krullen van witte berkenbast etc voor het typische ‘zware’, volle en gerookte aroma. Maar ook gewoon luchtgedroogd is deze onmisbaar als basis. Sigaren liefhebbers blenden sigaren voortaan als basis met Adonis, een Havana type, reeds lang in Europa en geschikt voor ons gematigd zee-klimaat samen met Havana, Burley, Java Besuki en Monte Calme. Tennessee Burley als een van de basis tabaksoorten om in sigaretten te blenden met bv een heerlijke Prilep, Virginia Gold en Samsun oogst goed. Burley Jupiter mooi bruin, bulk tabak oogst goed, stevig maar mild alsof er cacao naast gelegen heeft, zeer geschikt voor gebieden met veel wind als b.v. aan de kust of op grote vlaktes met weinig bescherming op het maaiveld. Latakia en nu nieuw er bij samen voor de pijp met Baffra Basma, Orient Xanti en Tik Konlak als kruidtabak voor pijp liefhebbers (of shisha) of als klein aandeel om rooktabakken te aromatiseren, ook geliefd in sigaret en shag én sigaartjes.

Stoppen met roken? Bedenk dat een fabriekstabak welke uit vele tientallen soorten bestaat en niet zo maar even na te maken is. Maar met een paar basis soorten die je zelf in verhouding kan mengen kom je al een heel eind voor een grote besparing, en je weet, alles wat je zelf maakt is altijd lekker. Een tijdje half/half mengen met de tabak die je altijd gewend was kan ook, scheelt al meteen de helft. Op die manier kun je geleidelijk afkicken van de toevoegingen die de industrie er als ‘geheim’ recept er aan toe voegt. Zonder al die troep in de tabak heb je je eigen organische oogst, en is het een veel kleinere stap om, als je dat zou willen, te STOPPEN MET ROKEN! Als ik dat bij rokers zou kunnen bewerkstelligen zou dat fantastisch zijn!

Tabakszaad – Bestellen Klik op de link hieronder en uw email programma opent vanzelf, we helpen u dan verder.
Email naar: PersonalTobacco en je krijgt bericht terug. Geef s.v.p. aan welk doel uw tabak gaat krijgen, pijp, sigaar, shag of sigaret. Prijs: €4,80 per portie van (ruim 50+ stuks) per soort in beschermende verpakking. Met handleiding© om tot een goed resultaat te kunnen komen.

GarantieDe zaadjes hebben een hoge kiemkracht en worden hierop regelmatig getest. Bewaar zaadjes altijd koel, droog, donker en vrij van electro-magnetische velden (leg ze dus niet bij de tv of speakerbox, magnetron of bij spaarlampen etc). Personaltobacco.com is echter niet verantwoordelijk voor handelingen of fouten die gemaakt worden door de teler. Vanaf het moment van ontvangst is de teler zelf verantwoordelijk voor het resultaat.

Speciaal voor Imkers en bijen en hommel boeren. Waar het de imker tegenwoordig om gaat is dat ie goedkope en werkbare tabak heeft om de bijen rustig te houden. De bijentabak, zoals die goedkope tabak heette, is niet meer te verkrijgen door opgeheven subsidies. Een paar jaar geleden kostte het nog €4 de kilo (alleen voor imkers), nu worden alternatieven aangeboden als houtsnippers met kruiden. Ik hoorde al dat het irriterend is voor de ogen en dit alternatief niet goed werkt. Om alle imkers hiervoor een oplossing te bieden heb ik wat bedacht. Laatst las ik in de volkskrant een artikel dat juist nicotine als ook direct van de plant, goed is voor bijen en hommels omdat het darm-parasieten en meer voorkomt. Zoals ik het noem: ‘vliegend vee’ is dol op tabak want in een bloeiend tabaksveldje gonst het werkelijk van de drukte. De wereld stopt met draaien als bijen, hommels en andere vliegende insecten uitsterven!
Imkers slaan 2 vliegen in een klap. Voor €12.50 inclusief verzenden bied ik een mix aan van alle bijna alle soorten die ik in mijn tabakszadenbank heb. Het zal een portie zijn van ruim 400 zaadjes dus voldoende om op meerdere lokaties uit te zetten. Laat de planten nu juist wel tot bloei komen zodat ze allemaal ten volste van de tabaksbloemen kunnen genieten. Gebruik alle tabak in een universele blend/mix om die flinke pijp te stoppen en smoren! Dit alles doe ik uit de liefde voor de natuur. Menigeen beseft niet hoe belangrijk bevruchting van gewassen is.

 

 Complete sets voor verschillende doeleinden:

  • PersonalTobacco set 1Sigaar, 4 soorten tabakszaad, Chavetta (sigarenmakersmes standaard), echte originele 100% natuurlijke sigarenlijm (geurloos, kleurloos, smaakloos en glansvrij).
  • PersonalTobacco set 2– Pijp, 4 soorten tabakszaad, Tabaksmolen 1mm met handleiding, canvas doek voor persing (met beschrijving via video op site). Voor ouderwets pijprokersgenot uit eigen tuin.
  • PersonalTobacco set 3– Kerftabak, (voor sigaret en shag). 4 soorten tabakszaad, een tabaksmolen 1mm of 0.8mm met handleiding.

Tabaksmolen – In voorraad. Uniek product! Handmolen klein hobby-model. Zal voor de personal tobacco liefhebber een uitkomst zijn. Met tafel-klem op tafel of plank/vangbak te bevestigen. Deze molen eet tabak als een vinnig haaitje, blad voor blad. De tabak molen met een snede van 1 mm is zeer geschikt voor doe het zelf sigaretten te maken met een hulzenstopper en shag te draaien. Nu ook verkrijgbaar als 0.8 mm snede.

Handmolen voor Hobbyïst

Snijdt 1mm, metalen tandwieloverbrenging, hand bediend, geeft snel veel resultaat en verwerkt met gemak je eigen tabak.

.

.

.

.

.

.

.

Pers-Canvas In voorraad. Simpele maar hoogst effectieve attributen om traditionele 17e eeuwse zeemans pijptabak te maken. Bestaande uit zeer stevig en voorgewassen onverslijtbaar canvas-doek (zonder het touw, zelf aan te schaffen 10-12 mm dik ). Met beschrijving via youtube verslag. Speciaal voor de pijproker om op deze authentieke wijze te pers- fermenteren.

Perique persdoek pijptabak personal tobacco zelf tabak maken

17e eeuwse wijze van tabak fermenteren door hoge druk uit te oefenen op de tabak. Klaar na een half jaar tot een jaar en wordt in de pijp gerookt. Deze authentieke methode werd door matrozen gebruikt die tabak voor zichzelf mee terug naar huis namen. Deze “Periques”, gemaakt van oude stukken canvas zeildoek werden in de allerlaatste gaatjes van het laadruim gestoken. Het is een zeer simpele techniek om de tabak uitermate hard te kunnen persen wat een druk-fermentatie geeft. Deze manier van tabak fermenteren werd afgekeken van indianen die tabak in een holle boom deden en aandrukte met een zware steen en een dikke tak die er een klem van maakte, na een half tot een heel jaar was het rijp . Unieke tijdsherleving met tabak uit eigen tuin. Het originele Perique tabakszaad is op vooraad. Periques zijn met alle tabaksoorten te maken indien gewenst.

– Chavetta, –    Uniek product!  Zeer degelijk halvemaan-mes voor het sigaren maken. Onmisbaar bij het sigaren maken, om een correct eind te maken aan het blad en dekblad tijdens de afmaak van de sigaar. 2mm RVS hoge kwaliteit staal, gaat meerdere generaties sigarendraaiers mee. Beperkte voorraad, beslis op tijd. Youtube maar eens op sigaren maken.

sigaren makers mes, halvemaanmes

Chavetta, zuid-Amerikaans sigaren makers mes, standaard uitvoering onbewerkt, halvemaan-mes te gebruiken bij het sigaren maken. RVS 2mm, geslepen en aangezet. Te gebruiken met  ficus-houten snijplank.

Chavetta, sigarenmakersmes, personal tobacco, sigaren hobby

Chavetta’s, in luxe uitvoeringen, geheel met de hand vervaardigd, foudraal is klassiek leerwerk van top leerwerker, in overleg naar wens te bewerken met motief, naam of logo. Het handvat is naar keus, verschillende soorten hardhout zoals meer bijzondere als purplehart (paars) of oeroud teak. Maar ook het kale model (onderin, midden) is te bestellen. Onmisbaar bij het zelf sigaren maken.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 


Sigarenlijm
, –In voorraad. In kleine hobby-porties te verkrijgen, 100% natuurlijk, plantaardig, zonder kleur, geur of smaak, de lijm geeft nagenoeg geen glans op de sigaar. Het is een plantaardig poeder, lang houdbaar mits droog-koel-donker bewaard. Met kleine beetjes water aan te maken in zeer kleine hoeveelheden, b.v. in een bodempje van een eierdopje. Zo kun je thuis kleine hoeveelheden de sigarenlijm aanmaken om kleine series sigaren te draaien. Dé lijm voor de sigaren-hobbyïst die zelf aan de slag wil. Voor vele tientallen sigaren. 10 gram voor €9.95.

1 reactie op “Zaden en benodigdheden

Reacties zijn gesloten.